تعریف کار در ارتفاع:
انجام كار در مكانهايي كه بلندي آن از سطح زمين بیش از 1/20 متر باشد، عمليات كار در ارتفاع محسوب ميشود و ضروري است كه در اين قبيل فعاليتها اقدامات لازم جهت پيشگيري از سقوط در نظر گرفته شود.
ايمن سازي كار در ارتفاع :
در فرآيند ايمن سازي عمليات كار در ارتفاع 3 مرحله وجود دارد:
1-. پرهيز از كار در ارتفاع و يا انجام بخشهايي از آن در سطح زمين در شرايطي كه اين امكان وجود داشته باشد.
2- در صورتيكه الزاماً كار ميبايست در ارتفاع انجام گيرد. از روشها و تجهيزاتي استفاده شود كه خطر سقوط افراد در حين كار را از بين ببرد.
3-. در شرايطي كه امكان از بين بردن خطر سقوط وجود نداشته باشد. از روشها و تجهيزاتي استفاده مي شود كه ارتفاع سقوط و شدت صدمات ناشي از سقوط را كاهش مي دهد .
نكات ايمني كار در ارتفاع :
1- فبل ازشروع بكار بایستی مطمین شد که کارگران از کار در ارتفاع واهمه ای نداشته و از لحاظ روحی روانی و جسمی حداقل فاکتورهای لازم را دارا هستند .
2. قبل از شروع عمليات كار در ارتفاع در مجاورت خطوط هوايي برق فشار ضعيف، بايستي مراتب به مسئولين و مراجع ذيربط اطلاع داده شود تا اقدامات احتياطي لازم از قبيل قطع جريان، تغيير موقت يا دائم مسير يا روكش كردن خطوط مجاور ساختمان با لولههاي پلي اتيلن يا شيلنگهاي لاستيكي و نظاير آن انجام شود.
3- در هنگام وقوع بادهاي شديد كه سرعت آن بيش از 50-40 كيلومتر در ساعت باشد، كار در ارتفاع بايستي تعطيل شود.
4- در هنگام وقوع رعد و برقهاي شديد، كار در ارتفاع به دليل امكان برق زدگي بويژه بر روي داربست هاي فلزي ممنوع است.
5- در هنگام بارندگي، هر گونه عملياتبا استفاده از تجهيزات برقي بويژه جوشكاري برق و همچنين در شرايطي كه سطوح كار در اثر ريزش باران لغزنده ميشود، ممنوع است.
6- در هنگامي كه نور كافي در محيط عمليات وجود نداشته باشد و يا در شرايطي كه بعلت گرد و خاك، مه و يا بارش باران و برف، ميزان ديد كافي نباشد، بايستي عمليات كار در ارتفاع تعطيل گردد.
6- مجريان عمليات كار در ارتفاع بايستي حداقل داراي قدرت ديد 10/4 با عينك و يا بدون عينك باشند.
برای اطلاعات بیشتر به سایت تهران پارس راپل مراجعه کنید.
:: برچسبها:
کار ,
ارتفاع ,
طناب ,
نماشویی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 411
|
امتیاز مطلب : 137
|
تعداد امتیازدهندگان : 28
|
مجموع امتیاز : 28